Alkohol fenyloetylowy naturalny poj. 10 ml

87.00 

Alkohol fenyloetylowy (PEA) otrzymywany w procesie biofermentacji. Status: produkt naturalny.

Kraj pochodzenia / region:

Metoda otrzymywania: biofermentacja aminokwasu fenyloalaniny

Sugerowana trwałość:

Opakowanie: buteleczka szklana 10 ml

Na stanie

Dodaj listy do życzeń
Dodaj listy do życzeń

Opis

Alkohol fenyloetylowy naturalny 100%

Nazwa w języku angielskim: phenetyl alcohol

Zapach: kwiatowy, różany

Nuta: serca

Dobrze komponuje się z:

Fototoksyczność: nie

Postać: bezbarwny płyn

Zastosowanie kosmetyczne na skórę (kategoria IFRA 5a):

Do pobrania:

Alkohol fenyloetylowy (PEA)

Alkohol fenyloetylowy to także składnik naturalnie występujący w niektórych absolutach otrzymywanych z kwiatów. Najbardziej znany jest absolut różany. Znajdziesz go w sklepie tutaj: absolut różany w stężeniu 100% oraz absolut różany 10%. Alkohol fenyloetylowy występuje także m.in. w absolucie jaśminu sambac i absolucie osmanthusa (wończy).

Alkohol fenyloetylowy to nie tylko składnik perfum, ale także naturalny konserwant. Użyty w niewielkiej ilości hamuje rozwój drobnoustrojów. Jest skuteczny w szerokim zakresie pH. W kosmetykach stosuje się do 1%.

Ważne: proszę pamiętaj, że wszystkie zawarte tu informacje służą jedynie celom edukacyjnym. Korzystając z wiedzy fitoterapeutycznej i wieloletniego doświadczenia, wybieramy wysokiej klasy produkty, które chcemy oddać w ręce osób świadomych swoich potrzeb.

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Alkohol fenyloetylowy naturalny poj. 10 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.