Żywica balsam Peru 100% waga 40 g

60.00 

Brak w magazynie

Wyślij mi e-mail, kiedy produkt będzie znów dostępny!

Opis

Naturalny balsam Peru

Nazwa botaniczna surowca: Myroxylon pereirae, syn. Myroxylon balsamum,  Myroxylon peruiferum, Toluifera pereirae Royle / Fabaceae (Leguminosae)

Nazwa w języku angielskim: Peru balsam

Kraj pochodzenia:

Oleożywica jest pozyskiwana przez: nacinanie kory drzewa rosnącego w Ameryce Południowej, głównie w Peru i Salwadorze

Sugerowana trwałość partii:

Data produkcji:

Opakowanie:

Rodzina zapachowa: balsamiczna; zapach słodki, pudrowo-korzenny, waniliowy

Nuta: bazy; dobry fiksator

Dobrze komponuje się z olejkami: kajeputowym, rumiankowym, cynamonowym z liści, goździkowym, copaibą, cyprysowym, elemi, kadzidłowym, geraniowym, drzewkiem Ho, lawendowym, lawandynowym, a także trawy cytrynowej, manuką, mirrowym, słodkiej pomarańczy, palmarozowym, drzewem różanym, walerianowym, waniliowym oraz benzoiną.

Główne składniki: benzyl benzoate 50%, benzyl cinnamate 25%, kwas cynamonowy 12%, nerolidol 5%, kwas benzoesowy 5%, benzaldehyd 0,1% i kumaryna 0,1%

Alergeny wg UE: benzyl benzoate, benzyl cinnamate i kumaryna

Maksymalne dopuszczalne stężenie na skórę: wg IFRA balsam Peru nie powinien być stosowany w kosmetykach na skórę

Fototoksyczność: nie

Postać: ciemnobrązowy płyn o gęstej konsytencji

Temperatura zapłonu: 110 °C

Gęstość względna:

Żywica balsamu Peru – chcesz wiedzieć więcej?

Jest nieźle rozpuszczalna w alkoholu etylowym.

Ważne: proszę pamiętaj, że wszystkie zawarte tu informacje służą jedynie celom edukacyjnym. Korzystając z wiedzy fitoterapeutycznej i wieloletniego doświadczenia, wybieramy wysokiej klasy olejki, które chcemy oddać w ręce osób świadomych swoich potrzeb.