Konserwant alkohol fenyloetylowy

12.00 

29 w magazynie

Dodaj listy do życzeń
Dodaj listy do życzeń

Opis

Alkohol fenyloetylowy syntetyczny

Taki alkohol występuje w przyrodzie, jednak ten w ofercie sklepu jest jego syntetycznym odpowiednikiem. Produkt stosuje się jako aromat spożywczy oraz konserwant kosmetyczny.

Konserwant alkohol fenyloetylowy – charakterystyka i zastosowanie

Alkohol fenyloetylowy ma postać płynu o zapachu róża/hiacynt. Ma dobrze udokumentowane działanie jako konserwant kosmetyczny. Sugerowane stężenie 0,7-1,2% i nie należy przekraczać, gdyż większa zawartość może działać drażniąco na oczy.

Produkt nie jest naturalny, to syntetyczny odpowiednik substancji naturalnej, a więc nie nadaje się do kosmetyków z certyfikatem eko. Produkt nie był testowany na zwierzętach.

Skuteczność konserwantu jest niezależna od pH produktu.

Zastosowanie: kosmetyki wodne, emulsje, jako czynnik maskujący niepożądane zapachy oraz rozpuszczalnik dla innych komponentów.

Opakowanie: buteleczka z ciemnego szkła

Pojemność: 30 lub 100 ml

INCI: Phenethyl alcohol

Konserwant alkohol fenyloetylowy – chcesz wiedzieć więcej?

Ważne: proszę pamiętaj, że wszystkie zawarte tu informacje służą jedynie celom edukacyjnym. Korzystając z wiedzy fitoterapeutycznej i wieloletniego doświadczenia, wybieramy wysokiej klasy produkty, które chcemy oddać w ręce osób świadomych swoich potrzeb.

Dodatkowe informacje

pojemność

100ml, 30ml