Konserwant Dermosoft Eco

35.00 

16 w magazynie

Dodaj listy do życzeń
Dodaj listy do życzeń

Opis

Konserwant Dermosoft Eco

INCI: Glycerin, Aqua, Sodium levulinate, Sodium anisate

Opakowanie: szklana butelka

Wygląd: płyn przezroczysty o lekko słomkowym kolorze, rozpuszczalny w wodzie

Zastosowanie: szeroka gama kosmetyków z fazą wodną, w tym emulsje

Rekomendowane stężenie w kosmetyku: 3-4%

Wymagania dotyczące pH produktu: 4,5-5,5

Konserwant Dermosoft Eco nie zaburza zapachu kosmetyku, ma właściwości nawilżające, przeciwzapalne i jest łagodny dla skóry. Dermosoft Eco jest czasami oznaczany jako „masking ingredient” co oznacza, że służy do maskowania niepożądanych zapachów w kosmetyku.

Ważne: proszę pamiętaj, że wszystkie zawarte tu informacje służą jedynie celom edukacyjnym. Korzystając z wiedzy fitoterapeutycznej i wieloletniego doświadczenia, wybieramy wysokiej klasy olejki, które chcemy oddać w ręce osób świadomych swoich potrzeb.

Dodatkowe informacje

waga

130g, 40g