Szałwia muszkatołowa absolut 10% w jojoba

(2 opinie klienta)

29.00 

Na stanie

Dodaj listy do życzeń
Dodaj listy do życzeń

Opis

W sklepie dostępny jest także olejek eteryczny szałwii muszkatołowej. Więcej na temat olejku właściwości i zastosowania szałwii muszkatołowej dowiesz się we wpisie na 1000roslin.pl: Szałwia lekarska i szałwia muszkatołowa. Fitoterapia i aromaterapia.

Z absolutu szałwii muszkatołowej izoluje się związki tworzące nuty ambry i używa jako roślinnego zamiennika ambry w perfumerii. Absolut łączy w sobie te trwałe i ciepłe nuty ambry z ziołowymi nutami szałwii muszkatołowej znanymi z olejku eterycznego. Inną opcją na uzyskanie nut ambry jest użycie frakcjonowanego olejku czystkowego. Po więcej informacji na temat ambry i jej roli w perfumach zajrzyj do opisu frakcjonowanego olejku czystkowego.

Absolut szałwii muszkatołowej 10% w jojoba – nuty ambry

Nazwa botaniczna / rodzina: Salvia sclarea / Lamiaceae (Labiatae)

Nazwa w języku angielskim: clary sage / muscatel sage absolute

Kraj pochodzenia / region: Bułgaria, Francja; produkcja: Francja

Metoda otrzymywania: ekstrakcja rozpuszczalnikami ziela szałwii. Następnie absolut został rozcieńczony w jojoba.

Sugerowana trwałość:

Opakowanie:

Zapach: z nutami siana, tytoniu i miodu

Nuta: serca

Dobrze komponuje się: w kompozycjach kwiatowych, paprociowych oraz leśnych

Główne składniki: octan linalilu

Alergeny wg UE: linalol, kumaryna, geraniol

Fototoksyczność: nie

Postać: płyn o zielonawym kolorze

2 opinie dla Szałwia muszkatołowa absolut 10% w jojoba

  1. Justyna Makulec (zweryfikowany)

    piękny, lekko słodki, ziołowy, zielony, siaknowaty zapach, nieco cięższy od olejku szałwii m

  2. Paula S. (zweryfikowany)

    Szałwię muszkatołową w formie absolutu po prostu uwielbiam. Mam ją 100% w formie pasty, w słoiczku. Często go otwieram i napawam się słodko-rześkim, kwiatowo-ziołowym aromatem – ten zapach przenosi mnie do bezpiecznego i otulającego miejsca, blisko Mamy, bo to w moim odczuciu zapach emanujący silną kobiecą energią. Rozcieńczony używam do perfum i kosmetyków (już sam w sobie jest idealną kreacją Natury!) i lubię wokół niego kreować kompozycje – pięknie rozświetla wetiwerię, tytoń, labdanum, …, a z drugiej strony nadaje głębię lawendzie, mięcie bergamotkowej, bergamotce i wielu innym.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.