Ravensara dzika olejek eteryczny poj. 10 ml

23.00 

70 w magazynie

Dodaj listy do życzeń
Dodaj listy do życzeń

Opis

Naturalny olejek eteryczny ravensara 100%

Nazwa botaniczna / rodzina: Ravensara aromatica / Lauraceae

Nazwa w języku angielskim: ravensara

Kraj pochodzenia / region: Madagaskar

Metoda otrzymywania: destylacja z parą wodną

Olejek pozyskiwany z: liści

Sugerowana trwałość: 01.2022

Data destylacji:

Opakowanie:

Rodzina zapachowa: kamforowa; zapach medyczny z nutami owocowymi

Nuta: głowy

Dobrze komponuje się z olejkami: cytrusowymi, zapachami drzewnymi

Główne składniki tej partii wg chromatogramu: (r)-p-mentha-1,8-diene 10,0-25,0%, 4(10)-thujene 0-25,0% oraz 2,5–10%: estragol, alfa-pinen, delta-3-carene, linalol, mircen, 4-terpineol, metyleugenol, 1,8-cyneol, beta-kariofilen, alfa-fellandren

Alergeny kosmetyczne: limonen, linalol, eugenol i geraniol

Maksymalne dopuszczalne stężenie na skórę: IFRA 0,08%, Tisserand & Young 1%

Fototoksyczność: nie

Postać: bezbarwny lub jasnożółty płyn o rzadkiej konsystencji

Temperatura zapłonu: 50 °C

Gęstość względna: 0,897 w 20,00°C

Olejek eteryczny ravensara – chcesz wiedzieć więcej?

Olejku ravensara nie należy mylić z olejkiem ravintsara, czyli otrzymywanym z cynamonowca kamforowego o chemotypie cyneolowym olejkiem eterycznym z Madagaskaru. Ravintsara ma zastosowanie podobne do olejków eukaliptusowych bogatych w 1,8-cyneol (infekcje sezonowe, problemy z układem oddechowym). Jest to olejek szczególnie popularny w aromaterapii francuskiej.

Ważne: proszę pamiętaj, że wszystkie zawarte tu informacje służą jedynie celom edukacyjnym. Korzystając z wiedzy fitoterapeutycznej i wieloletniego doświadczenia, wybieramy wysokiej klasy produkty, które chcemy oddać w ręce osób świadomych swoich potrzeb.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Ravensara dzika olejek eteryczny poj. 10 ml”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *